Ads Top

Sony'in  4 Haziran tarihinde yapacağı PlayStation 5 etkinliği ertelenmişti. Bu ertelemeden sonra belirli tarih açıklanmamıştı. Sony,  bugün yaptığı açıklamada Playstation 5 etkinliğinin tarihini açıkladı!


Sony firmasının uzun süredir üzerinde çalıştığı oyun konsolu olan Playstation 5, oyun konsolu dünyasında büyük ses getirecek. Bu güçlü oyun konsolunun tanıtım etkinliğinin tarihi sürekli olarak ertelendi. Daha öncesinde 4 Haziran olarak belirtilen tarih belirli sebeplerden dolayı tekrardan ertelenmişti.

4 Haziran 2020 tarihine birkaç gün kala ABD'de bazı olaylar gerçeklelmişti. Bir polis memurunun George Floyd ismindeki bir kişinin boğazına bası uygulayarak ölmesine neden olmuştu. Bu sebeple ülkede protestolar ve yağmalamalar başlamıştı. Bunun sonucunda da ülke büyük bir karışıklık içerisine girmişti. 



Sony firması da bütün bu olayların ABD' nin bütü bölgelerine yayılması sonucu 4 Haziran tarihinde yapacağı Playstation 5 tanıtım etkinliğini ertelemişti. Ancak şirket yeni bir tarih açıklamaktan kaçınmıştı.Sony firması Playstation 5 tanıtım etkinliğinin tarihini erteledikten sonra hayranlarından büyük tepki toplamıştı. Ayrıca dev Japon firması, canlı yayın platformu olan Twitch' te soru yağmuruna tutulmuştu.  

Sony, bugün yaptığı açıklamada Playstation 5 tanıtım etkinliğinin 11 Haziran tarihinde yapılacağını açıkladı.Sony firması bu güzel haberi Twitter üzerinden verdi. Bu güzel haberi duyan bütün oyun severler 11 Haziran tarihini beklemeye başladı.

Geriye uyumluluk konusunda değişik bir strateji uygulayan Sony firması, bu konu hakkında bir açıklama yapmış değil. Geriye uyumluluk özelliğinin 27 Mayıs tarihinde gelceğini açıklayan Sony, daha sonrasında bu ibareyi kaldırmıştı.




Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.